Big History

+1-888-123-1234 info@company.com

Menu
El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient

El 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient

22/07/2022


Ana María Pujante Mora

Des de 1974 el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA) pretén crear, amb la celebració d’aquest dia, una gran plataforma mundial que visibilitze els greus problemes mediambientals del planeta: el calfament global i la desertificació, la pèrdua d’hàbitats i l’extinció d’espècies, la contaminació de l’aire, de la terra i de l’aigua.

Enguany, la campanya “Una Sola Terra”, que rememora el lema de la Conferència d’Estocolm celebrada en 1972, ens transmet la urgència de les actuacions i com l’aportació de cadascun de nosaltres i de la societat civil ha de centrar-se en la defensa, la sensibilització i la participació.

L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) assenyala com a Objectiu de Desenvolupament del Mil·lenni 7: Garantir la sostenibilitat del medi ambient. Aquest objectiu avisa que els recursos ambientals són limitats, per tant, una gestió inadequada dels mateixos condemnarà el futur de la nostra supervivència en la Terra. Com a meta d’aquest objectiu és imprescindible incorporar els principis del desenvolupament sostenible en les polítiques i els programes nacionals.

Big History

En aquest sentit, el món rural té molt a dir donat el seu gran potencial com a agent de conservació de la Naturalesa. En l’es troben els principals ecosistemes naturals que proporcionen la resta dels serveis ambientals a tota la societat, proveint principalment d’aliments, recursos forestals i recursos hídrics. També hem de ser capaços de conscienciar a la societat de l’enorme valor dels paisatges que ens envolten, de la biodiversitat de plantes i animals i del patrimoni cultural que els municipis rurals han sabut protegir per a tots. A més, es pot contribuir d’una forma activa a la sostenibilitat mediambiental fomentant l’eficàcia de l’ús agrícola de l’aigua, la productivitat de la terra i el sòl, l’ordenació sostenible dels boscos, l’aqüicultura i la pesca continental, els sistemes agropecuaris integrats i la gestió dels plaguicides i els recursos hídrics.

Des de Big History d’Aras de los Olmos volem animar-vos a participar en la conservació de la “Gran Història” la de Terra.


Articles relacionats