Big History

+1-888-123-1234 info@company.com

Menu

EL CENTRE

Una gran historia

El Centre Big History és un projecte de divulgació i formació científica i mediambiental que té com a propòsit conscienciar-nos, sensibilitzar-nos i formar-nos des d’una perspectiva pràctica i lúdica sobre la importància de la ciència per al desenvolupament sostenible de les nostres societats. I la raó de ser de l’espai és que un municipi menut, Aras de los Olmos, té tots els elements necessaris per a poder contar la gran història de l’Univers des del moment inicial del Big Bang fins a arribar als nostres dies, quan hem d’afrontar amb criteri i decisió els reptes del futur.

 

Fonamentalment, el centre consta d’una aula de divulgació i formació oberta al territori per a fer tallers, xarrades, jornades, projeccions, exposicions i cursos sobre els fenòmens astronòmics, la paleontologia, l’arqueologia, les energies renovables, l’enginyeria electrònica i també sobre la importància de la història i la botànica per al medi ambient, entre altres temes. El projecte preveu, a més, reunions, jornades i esdeveniments de caràcter nacional i internacional; i la producció de material divulgatiu –llibres, fullets, vídeos i microvídeos– de temàtica científica i mediambiental, amb un enfocament participatiu i de gènere.

 

El projecte té el suport no només de la Universitat de València i de l’Ajuntament d’Aras, sinó també de diverses institucions i organismes públics –la Mancomunitat de l’Alt Túria, la Diputació de València, la Generalitat Valenciana, el Govern d’Espanya–, de diverses empreses, associacions i organitzacions de la societat civil valenciana –entre les quals, la Fundació El Olmo d’Aras de los Olmos i totes les associacions del municipi– i una xarxa internacional de municipis i universitats, l’Open Science Hub. Tot perquè Aras de los Olmos té una gran història a contar.