Big History

+1-888-123-1234 info@company.com

Menu

UNA GRAN HISTORIA

La Tierra y la Vida

Arbres monumentals

Aras de los Olmos és un dels pocs municipis espanyols el nom dels quals està lligat al d’un arbre. Per a les areñas i els areños, des de sempre, els oms han format part del seu paisatge, la seua vida i la seua cultura. Fa unes dècades la grafiosi va acabar amb alguns dels grans oms centenaris, però des d’aleshores s’han tornat a plantar variants més resistents a aquesta malaltia. Aquests nous oms formen ara part, juntament amb altres espècies, dels seus arbres més emblemàtics.

En l’actual Catàleg valencià d’arbres monumentals i singulars de la Comunitat Valenciana s’inclouen en el terme d’Aras de los Olmos tres savines albars (Juniperus Thurifera L.) –les Sabines de les Travines, de la Nevera i dels Dinosaures–, un pi blanc (Pinus halepensis Mill.) –el gran Pi de la Cocinilla– i un pi negral (Pinus nigra subsp. Salzmmanii -Dunal- Franco) –el Pi Rebolló–. Tots ells tenen més de tres-cents anys i unes dimensions notables.

A més, altres arbres de gran grandària i espectacularitat són el Nogal de Mas de Soria, l’Alzina de la Mola de Santa Catalina, el Pi de la Llegua o la Travina de Carnissera. Tots ells es poden gaudir recorrent les rutes dissenyades a aquest fi pels senders del municipi.