Big History

+1-888-123-1234 info@company.com

Menu

UNA GRAN HISTÒRIA

Els orígens de l’Univers

L’Observatori Astronòmic de la Universitat de València

L’Observatori Astronòmic de la Universitat de València és un centre en el qual es fan activitats d’investigació, docència i difusió de la cultura en l’àmbit de l’astronomia (https://observatori.uv.es). Fundat en 1909, és l’observatori astronòmic universitari en actiu més antic de l’Estat espanyol.

En el 2006, la Universitat de València va situar a Aras de los Olmos unes noves instal·lacions dedicades a l’observació professional, amb tecnologia d’última generació. Es tracta de l’Observatori d’Aras de los Olmos (OAO), el complex astronòmic més important de la Comunitat Valenciana (https://observatori.uv.es/oao/presentacion-oao/).

En les instal·lacions està emplaçat el telescopi Trobar, un reflector robotitzat de 60 cm d’obertura, accessible remotament, així com altres telescopis complementaris. L’Observatori participa en projectes d’investigació col·lectius basats en grans instal·lacions, amb col·laboracions amb els instituts astrofísics d’Andalusia i de les Canàries i amb el CEFCA i l’Observatori Astronòmic de Javalambre, a Terol.