Big History

+1-888-123-1234 info@company.com

Menu
Amics del Paisatge

Amics del Paisatge

26/12/2022


L’empresa d’agricultura ecològica, Amics del Paisatge, situada en plena Reserva de l’Alt Túria, en Aras de los Olmos, rep el Reconeixement al Compromís Mediambiental en la categoria de Conservació del Patrimoni Natural i Cultural.

Fotografia aèria hortalissa sense reg: Javier Sebastián

El Reconeixement al Compromís Mediambiental és un Premi promogut per la Xarxa Espanyola de Reserves de la Biosfera.

Amics del Paisatge és una empresa socioambiental valenciana situada en Aras de los Olmos (Reserva de la Biosfera).

Forma part del seu compromís amb la societat compartir el seu coneixement i experiència sobre el territori en nom d’un millor paisatge: tallers pràctics, formacions, presentacions, llibres que divulguen, culturizan i contribueixen al fet que el paisatge, la naturalesa i l’agricultura forme part de la nostra vida. Tracten amb les seues activitats de recuperar aqueixa part de la nostra vida que s’ha desentés dels ritmes naturals. Aquest premi és un valuós reconeixement a tan esforçada labor pel territori i el medi ambient que els nostres avantpassats ens han llegat i hem de saber preservar per a les noves generacions.

Fotografia recuperació gradual de murs de pedra pròpies: Javier Sebastián

Els principals factors pels quals el jurat ha fallat al seu favor:

  • El seu compromís total amb l’estalvi d’aigua, cultivant hortalisses ecològiques en secà, sense reg. Enguany s’han estalviat uns 400.000 litres d’aigua.
  • La seua aposta diferenciadora per cultius alternatius als ja existents en la zona.
  • Per recuperar i posar a la disposició de la societat valenciana, els sabors d’antany, amb la màxima qualitat i naturalitat.
  • Per promoure i divulgar una cultura productiva, professional i mediambiental justa, digna i necessària, tant per al consumidor, com per a l’agricultor, com per al medi ambient, valorant el treball dels nostres avantpassats i apostant per això en ple segle XXI.
  • Per anar recuperant a poc a poc patrimoni paisatgístic i arquitectònic, com a murs de pedra, elements del paisatge, fites i sòls.